Tiffany

Engel

Wat is Tiffany?
Tiffany is een glaskunst-techniek die is uitgevonden door Louis Comfort Tiffany, rond 1890. Hij was een van de grootste glaskunstenaars ter wereld. Tegenwoordig wordt zijn techniek nog steeds toegepast, hoewel met hedendaagse moderne hulpmiddelen. Tiffany is een fijne techniek om kleurrijke lampen, ramen, tuinstekers, kandelaars, raamhangers en staanders te maken. Alle nieuwe “Tiffany-glasobjecten” in welke vorm dan ook hebben echter een ding gemeen: ze zijn een bron van kleur en een genoegen om naar te kijken.

Waarom Tiffany?
Kempen Glasdeco vindt zijn oorsprong in de passie voor het maken van Glas-in-Lood ramen. Na het verwerken van glas in een Glas-in-Lood project bleven er vaak kleine stukken over. Zonde om weg te gooien, toch?! Dat is de reden dat Kempen Glasdeco is begonnen met het vervaardigen van Tiffany-glasobjecten. Met Tiffany kun je verfijnder werken dan met Glas-in-Lood, omdat de loodrand vaak vrij breed is en hierdoor kleine stukjes glas voor een groot deel verloren gaan. Bij Tiffany komen juist die kleine stukjes glas goed tot hun recht. Een mooie oplossing voor het restmateriaal. Daarnaast kunnen de stukken glas bij de Tiffany-techniek in alle gewenste vormen worden gebruikt, in tegenstelling tot Glas-in-Lood waarbij vaak rechte en grote vormen worden gebruikt. 

Kom het zelf proberen in een workshop:
Je kunt bij Kempen Glasdeco een Tiffany-workshop komen doen. Kom bijvoorbeeld een mooie raamhanger, lantaarn of tuinsteker maken! Je neemt sowieso een prachtig kleurrijk glasobject mee naar huis. Neem contact met ons op voor meer informatie.